• 8 krajcov kváskového chleba
  • 100 g smotanového chrenu
  • 300 g tenkých plátkov hovädzieho pastrami alebo hovädzej šunky
  • cca 250 g kyslej kapusty
  • maslo na potretie
  1. Na štyri krajce rozdeľte smotanový chren a rozotrite ho. Potom položte plátky pastrami.
  2. Z kyslej kapusty vytlačte šťavu, nakrájajte ju, rozdeľte na mäso a rovnomerne rozprestrite po celej ploche. Na kapustu položte 4 plátky syra a zaklopte zvyšnými chlebíkmi.
  3. Ohrejte veľkú panvicu. Sendviče na povrchu potrite trochou masla a potretou stranou ich položte na rozohriatu panvicu. Opekajte ich na miernom ohni 2-3 minúty, až sa syr vo vnútri roztaví a chlebík bude zlatistý.
  4. Neopečený povrch chlebíka potrite maslom. Celé sendviče potom otočte a opekajte ďalšie 2 minúty, dozlatista. Vyberte ich z panvice, pokrájajte a servírujte.

ĎALŠIE CHUTNÉ RECEPTY