• 300 g kuracích pŕs (asi jedno prso)
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 krajce bieleho chleba
  • maslo na natretie
  • 2-3 hrste listového šalátu
  • asi 20 g parmezánu

Dresing:

  • 2 PL majonézy
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 0,5 ČL dijonskej horčice
  • 2 filetky z ančovičiek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  1. Kuracie prsia potrite olejom, osoľte a dochuťte čiernym korením. Položte ich na zahriatu grilovaciu panvicu a opekajte asi 5 minút z každej strany. Potom varnú platňu vypnite, mäso zakryte a nechajte v teple dôjsť.
  2. Krajce chleba rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Natrite ho maslom. Plech vložte do rúry pod gril a chlieb opečte do chrumkava.
  3. Medzitým vyšľahajte na dresing majonézu, jogurt, citrónovú šťavu, dijónsku horčicu a rozmačkané filetky z ančovičiek. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Umyté a osušené šalátové listy namočte v dresingu.
  4. Kuracie mäso natrhajte vydličkou a rozdeľte na opečené chlebíky. Pridajte šalátové listy ochutené dresingom a posypte lupienkami parmezánu.

ĎALŠIE CHUTNÉ RECEPTY