• 8 zrelých marhúľ
  • 6 zrelých sliviek
  • 1 l mlieka
  • 20 g pistáciových orieškov
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • 4 PL pistáciového oleja
  • 2 ČL cukru
  • 1 hrsť vlašských orechov
  1. V hrnci zahrejte mlieko približne na 95°C, nesmie však zovrieť. Nechajte ho vychladnúť na 45°C, pridajte jogurt a dobre premiešajte. Zmes rozlejte do pohárov jogurtovača a nastavte ho tak, aby si teplotu udržiaval 4-6 hodín. Pred ďalším spracovaním dajte jogurt na 12 hodín schladiť.
  2. Domáce sušené ovocie si jednoducho pripravíte pomocou sušičky. Marhule a slivky namočte na niekoľko minút do vody, očistite ich tak od nečistôt. Opláchnuté ovocie potom rozpoľte, odstráňte jadierka a vložte do sušičky vnútornou stranou nahor a zapnite sušenie.
  3. Keď budete mať pripravený jogurt aj ovocie, kandizujte nasekané orechy s trochou cukru. Jogurt zmiešajte s pistáciovým olejom.
  4. Sušené ovocie nakrájajte na kúsky, zmiešajte s vlašskými orechmi a nasypte do pripraveného jogurtu. Jogurt, ovocie a orechy môžete pomiešať.
  5. Na ozdobenie jogurt posypte niekoľkými nasekanými pistáciovými orieškami.

ĎALŠIE CHUTNÉ RECEPTY